Ziemas našķis: žāvēti āboli
Pēdējais brīdis žāvēt ābolus!
![Žāvēti āboli ir ziemas vakaru veselīgais našķis.](https://mutcdn.fra1.digitaloceanspaces.com/15034/conversions/2017101308071460975_o-696x464.jpg)
FOTO: Shutterstock.com
Žāvēti āboli ir ziemas vakaru veselīgais našķis.
Sastāvdaļas:
- Āboli
Pagatavošana:
- Ābolus sagriežu 1/2 cm biezās šķēlītēs un ielieku citronskābes ūdenī (balināšanai).
- Pēc tam ābolus lieku uz sietiem vai pergamenta papīra apklātām platēm un kaltēju mērenā siltumā, ābolus izsildu cauri — tiem jābūt valganiem.
- Uzglabāju sausā vietā papīra tūtās, lietoju saldā ēdiena gatavošanai.
Avots: Helmas klubiņa pavārgrāmata, R.: Jumava, 2008