Klasiskās bliņas ar svaigām ogām

FOTO: Shutterstock.com

Sastāvdaļas

  • Olas dzeltenums - 1 gab
  • Avenes - 250 gr
  • Remdens piens ar zemu tauku saturu - 1.litrs
  • Svaigs raugs - 10 gr
  • Rīvēta citrona miziņa
  • Sāls
  • Brūnais cukurs - 1 ēd. karote
  • Griķu milti - 80 gr
  • Sarkanvīns - 1 ēd. karote
  • Pūdercukurs - 1 ēdamkarote
  • Medus - 1 tējkarote
  • Sviests - 1 ēdmakarote


    Pagatavošana

Miltus, cukuru, nedaudz sāls un citrona miziņu ieliek lielākā bļodā. Miltu vidū iespiež bedrīti. Iedrupina raugu, pielej nedaudz piena. Pārsedz bļodu, ļauj uzrūgt 10 minūtes. Pievieno atlikušo pienu un olas dzeltenumu, visu rūpīgi samaisa. Pārsedz un ļauj uzrūgt aptuveni 20 minūtes. Avenes notīra, noskalo un notecina. Sarkanvīnu samaisa ar medu, pārlej avenēm un traukā ar vāku ļauj ievilkties 10 minūtes. Pannā sakarsē nedaudz sviesta un no mīklas izcep mazas pankūkas. Uzliek uz iepriekš sakarsēta šķīvja, pārliek ar avenēm un pārkaisa ar pūdercukuru.

Reklāma
Reklāma

 

Tauku dedzinātāji. Apgāds Jumava, 2004.