Māras Upmanes-Holšteines bērnības garša – peldošās salas. RECEPTE

Nekas nevar līdzināties garšām no bērnības – tās uzjundī laimīgas atmiņas un silda sirdi. Mūziķe Māra Upmane-Holšteine ciemojas pie Rimi Gardēža Normunda Baranovska un gatavo īpašu gardumu no savas bērnības – peldošās salas ar griljāžas pūderi, lai pacienātu grupas Astro’n’out biedrus Mārtiņu Opmani un Mārtiņu Elertu.
Mārai bērnībā ļoti garšojuši debesmannā, peldošās salas un kanēļa cepumiņi.

FOTO: Publicitātes foto

Mārai bērnībā ļoti garšojuši debesmannā, peldošās salas un kanēļa cepumiņi.

Māra Upmane-Holšteine atzīst – pavārmāksla nav viņas lielākā aizraušanās, tomēr nav arī tā, ka viņa ar šo nodarbi būtu uz “jūs”. 
 

Visbiežāk Māru gatavot iedvesmo tas, kas atrodams ledusskapī. Viņa labprāt arī iepriecina bērnus, piepildot viņu vēlmes. “Ja bērni pēkšņi sagrib makaronus, visbiežāk mums ir tunča makaroni vai, ja rodas vēlme pēc maizītēm, tad radoši darbojamies ar tām. Man ir svarīgi, lai bērni ēstu. Dažreiz viņiem ir specifiskas vēlmes, jo, piemēram, šodien viņi makaronus redzēja multenē, tāpēc arī grib tos ēst,” stāsta Māra.


Viņai bērnībā ļoti garšojuši debesmannā, peldošās salas un kanēļa cepumiņi. "Lieldienās obligāti ēdam pashu. Man ļoti garšo arī kartupeļu sacepums, kartupeļu putra un kartupeļu pankūkas. Un diezgan labi arī zupas,” atklāj Māra Upmane-Holšteine.
 

 

Gaidot ciemos grupas Astro’n’out biedrus – abus Mārtiņus, viņa Rimi Gardēža Normunda Baranovska virsvadībā gatavo īpašu kārumu no savas bērnības – peldošās salas ar griljāžas pūderi.

 

Noskaties arī VIDEO recepti

 

Vajadzēs:

(4 porcijas)

Reklāma
Reklāma

Izmaksas vienam cilvēkam: 2,99 eiro

 

  • 6 olas 
  • 400 ml saldā krējuma
  • 200 ml piena
  • 160 g cukura 
  • 1/2 tējk. citronskābes  
  • 40 g auzu pārslu

 

 

Pagatavošana

  1. Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Olu dzeltenumus, nepārtraukti maisot, karsē ar pienu, saldo krējumu un 60 gramiem cukura. Kad mērce nedaudz sabiezē, pārlej to vēsā traukā.
  2. Četrus olu baltumus un 60 gramus cukura saputo līdz bieza bezē krēma konsistencei. Verdošā ūdenī liek pa ēdamkarotei olbaltumu krēma un nedaudz novāra.
  3. Pagatavo griljāžas pūderi: pannā izkausē atlikušo cukuru ar citronskābi, ieber auzu pārslas un iemaisa cukurā. Karsto griljāžu lej uz cepamā papīra, atdzesē. 
  4. Atdzesēto griljāžu saspiež smalkā pūderī. 

 

Pasniedzot liek mērcē olu baltumus un virsū uzkaisa griljāžas pūderi.

Saistītie raksti