Dateļu - indijas riekstu trifeles. Recepte ar 4 sastāvdaļām

Galvenā sastāvdaļa ir dateles. Tās dod vajadzīgo tekstūru, krēmīgumu un pašu galveno - saldumu. Pārējo var pievienot pēc savām vēlmēm un garšām: pievienot valriekstus, izmērcēt bumbiņas kausētā šokolādē un apviļāt kaltētās, sasmalcinātās zemenēs. Te būs pavisam ātrā, vienkāršā četru sastāvdaļu recepte ar indijas riekstiem un kokosa skaidiņām.

FOTO: Agnese Gabrāne

Vienkāršākā našķa recepte pasaulē!

Sastāvdaļas:

  • 200g dateles
  • neliela sauja indijas riekstu
  • 100g mandeļu miltu
  • kokosa skaidiņas

Pagatavošana:

  • Datelēm izņem kauliņus un tās smalki sagriež, līdz tās līp kopā vienā masā.
  • Smalkākus sagriež indijas riekstus un pievieno dateļu masai.
  • Visam pievieno mandeļu miltus un masu samīca kopā.
  • Šķīvī nobērtās kokosa skaidiņās rullē no dateļu masas izvirpinātās bumbiņas.
  • Lai tās kļūtu stingrākas, ieliec saldētavā uz desmit minūtēm.

Ja nerullē pārāk lielas, iznāks aptuveni 15 bumbiņas.

Voila!

Reklāma
Reklāma

 

 

Sastāvdaļas