Ja palikuši neapēsti vārīti kartupeļi, uzcep kartupeļu vafeles!

Ja tev no vakardienas pāri palikuši daži vārīti kartupeļi, tos ātri var pārvērst par gardām vakariņām vai pat brīvdienu brokastīm. Vēlies pārliecināties? Izmēģini šo recepti!
Kartupeļu vafeles cep mīksto jeb Beļģu vafeļu pannā.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kartupeļu vafeles cep mīksto jeb Beļģu vafeļu pannā.

Gatavošana:

  • Vārītus kartupeļus (aukstus) saspaida ar kartupeļu stampu. Pievieno pienu, garšvielas, ķiploku pulveri, mīkstu sviestu, olas, cepamo pulveri un miltus. Visu kārtīgi sajauc. Tad pievieno sieru un vēlreiz sajauc.

 

  • Mīksto vafeļu pannā izcep vafeles.

 

Reklāma
Reklāma
  • Mērcei gurķi un sīpolu sagriež mazos kubiņos. Pievieno krējumu, sāli, svaigi maltus piparus pēc garšas un samaisa.

 

Vafeles var pasniegt ar kūpinātu lasi un mērci.

Saistītie raksti