Ģimenes recepšu grāmatai: cepeškrāsnī cepts ābols ar biezpiena pildījumu

Kad ārā paliek vēsāks, prātā nāk šīs sezonas saldēdienu receptes, ko pagatavot ģimenei brīvdienu pēcpusdienā. 

FOTO: Shutterstock.com

Kad ārā paliek vēsāks, prātā nāk šīs sezonas saldēdienu receptes, ko pagatavot ģimenei svētdienas pēcpusdienā. 

 

Vajadzēs:

  • 5 lielākus ābolus
  • biezpienu (vienam ābolam var rēķināt nepilnus 100 gramus)
  • rozīnes un žāvētas plūmes vai aprikozes (uz 5 āboliem aptuveni 100 gramus)
  • cukuru pēc vajadzības
  • mazliet kanēli
  • 2 olas
  • ja ir vēlēšanās, var pievienot medu

Āboliem nogriež augšas, izgriež vidu un izņem serdi. Bļodā samaisa biezpienu ar cukuru un olām. Pievieno rozīnes, smalki sagrieztas žāvētas plūmes vai aprikozes. Biezpiena masu pilda ābolā, virsū uzliek iepriekš nogriezto cepurīti, liek ietaukotā cepeškrāsnī aptuveni 20 minūtes. Ja ir vēlēšanās izmantot medu, ar to pirms pasniegšanas pārlej ābolu.  

Reklāma
Reklāma

Gardi!