Ducis saldu bērnības dienu našķu, ko likt uz kārā zoba

Kam gan negaršo saldumi! Īpaši tie, kas notaļģiski atgādina bērnības laika garšu. Izmēģini tās un iepriecini savus bērnus un citus ģimenes locekļus. 

FOTO: Shutterstock.com

Trīs uzvarētāji, kas katrs saņems 10 kilogramus dažādu saldvielu kulināro brīnumu radīšanai, ir Arta G (recepte: mammas cepumu kūka), Dace no Gārsenes (recepte: saldā šokolādes desa) un Māra Rone (recepte: cepumiņi-biezpiena rausīši). 

 

 

Māra Rone atsūtījusi vecmāmiņas cepto cepumiņu - biezpiena rausīšu recepti. 


 

Rabarberu - zemeņu tarte gatavojama ar trim dažādām mīklām, bet noteikti ir tā vērta. 

 

 

 Saldā rabarberu zupa ar klimpām ēdama tieši rabarberu laikā, bet saldētus rabarberus var izmantot ziemas sezonā. 

 

 

Paštaisītās krējuma konfektes ar kukurūzas nūjiņām bija kārums laikā, kad saldumu un konfekšu veikalos nebija. Tagad to ātri var pagatavot mājās.

 

 

Klasiskie sviesta cepumi  ir neatņemama svētku galda sastāvdaļa. Cepumiņus "mala" caur gaļas mašīnu. 

 

 

Kafijas krēms tik maigs un gaisīgs garšos gan lieliem, gan maziem. 

 

Kanēļa un magoņu bulciņas - pufīgas un aromātiskas. 

Reklāma
Reklāma

 

Rabarberu drumstalmaize prasīs mazliet vairāk laika gatavojot, bet ļoti garšīgi. 

 

Saldā šokolādes desa ir īsti salds kārums tiem, kas ģībst no šokolādes garšas.

 

Magoņmaizītes, kanēļmaizītes un citas rauga mīklas bulciņas var būt ne tikai saldas, bet pilnīdas ar gaļu vai citiem sāļajiem pildījumiem.

 

Biezpiena pončiki ir pagatavojami viegli un ātri. Daļu masas bērni apēd vēl pirms apvārīšanas eļļā. 

 

Mammas cepumu kūka bija kārums gan laikos, kad kūku veikalos nebija, gan arī tagad. 

 


Balvu grozā 20 dažādu cukuru veidu izlase saldākai dzīvei no "Dansukker"

Saldums ir pirmā no garšām, ko bērns saņem un izgaršo. Saldums ir bērnības garša. Tu vari to atsaukt atmiņā, kad vien vēlies! Atmodini bērnības garšu ar Dansukker Jelgavas cukuru! 

 

Sastāvdaļas