Manas ģimenes vasaras kārums ir rabarberu - zemeņu tarte

Būs nepieciešams pagatavot gan smilšu, gan biskvīta mīklu, biezpiena masu un rabarbera krēmu.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Nepieciešamie produkti:

  • Kviešu milti 300 g + 60g +20g
  • 200 g sviesta, 
  • Cukurs 100 g  + 60g +75g
  • Olas 1 + 3 +2
  • vaniļas cukurs un ekstrakts
  • Rīveta citrona miziņa
  • Biezpiens 200 g 
  • Rabarberi 200 g + 250g  
  • Manna 20 g
  • Želatīns 20g
  • Salds krejums 200g
  • Zemenes, baziliks
     

Smilšu mīklai: 300 g kviešu miltu, 200 g sviesta, 100 g cukura, 1 ola, vaniļas cukurs.

Sviestu saputo ar cukuru, pievieno olu, vaniļas cukuru, izsijātus miltus, samaisa. 30 minūtes patur aukstumā.

Biskvīta mīklai: 3 olas, 60 g cukura, 60 g kviešu miltu, rīvēta citrona miziņa (no 1/2 citrona).

Olu dzeltenumus uzmanīgi atdala no baltumiem. Dzeltenumiem pieliek cukuru (3/4 no paredzētā daudzuma) un garšvielu. Ar koka karoti puto, līdz cukurs izšķīdis. Olu baltumus vispirms puto bez cukura, pēc tam putojot nelielās devās pievieno atlikušo cukuru. Saputotiem olu baltumiem labi jāturas uz putotāja. Daļu saputoto olu baltumu pievieno olu dzeltenumiem. Pēc tam maisot uzmanīgi pievieno izsijātus kviešu miltus un atlikušo olu baltumu.

Biskvīta mīklu pārlej biezpiena masai.

Biezpiena masai: 200 g sausa biezpiena, 200 g rabarberu (jaunu kātu), 2 olas, 75 g cukura, 20 g mannas, 20 g kviešu miltu, vaniļas ekstrakts.

Reklāma
Reklāma

Olas saputo ar cukuru, pievieno samaltu biezpienu. Masā iemaisa mannu, miltus, mazos gabaliņos sagrieztus, nomizotus rabarberus un vaniļas ekstraktu.

Smilšu  mīklu izveltnē, liek tartes veidnē uz cepampapīra un mērenā siltumā cep apmēram 15–20 minūtes. Izceptai tartei pārliek pāri biezpiena masu un turpina cepšanu cepeškrāsnī vēl 20 minūtes. Tad biezpiena masai pārlej pāri biskvīta mīklu, turpina cepeškrāsnī cept, līdz biskvīts izcepts.

Krēmam: 250g rabarberus nomizo, sagriež mazos gabaliņos, pievieno cukuru un uz masas liesmas sasautē biezenī, sasmalcina blenterī.Karstai masai pievieno uzbriedinātu 20g želatīnu. Saldo krējumu 200g saputo un iemaisa atdzisušā rabarberu masā.

Atdzisušu tarti pārziež ar krēmu, rotā ar zemenēm un baziliku

 

Sastāvdaļas