Magoņmaizītes, kanēļmaizītes un citas rauga mīklas bulciņas

Recepti Dansukker recepšu konkursam “Bērnības kārumu receptes” iesūtījusi Danute no Aizkraukles. 

Svaigas, smaržojošas, paša ceptas maizītes ir tās, kas dienu un svētkus spēj darīt īpašus. Magoņmaizītes un kanēļmaizītes bieži cepu saviem bērniem, tagad - kad gaidu ciemos mazbērnus. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto iesūtījusi autore.

 

 

Rauga mīkla ir lieliska ar to, ka pildījumus vari variēt pēc sirds patikas. Izmantojot rauga mīklu, gatavoju ne vien kanēļa un magoņu maizītes, bet arī, piemēram, biezpienmaizītes un gaļas pīrādziņus ar sezama vai citām sēkliņām. 

Sastāvdaļas: 

Rauga mīkla,
sviests,
ola,
pildījums maizītēm (magones, kanēlis, biezpiens, šķiņķis u.c.)

Gatavošana:
Izrullē mīklu, pārsiež ar kausētu sviestu. Ieziesto mīklu pārkaisa ar cukuru un kanēli vai magonēm. Mīklu sarullē garā "desā", griež gabaliņos un, ja vēlas, veido rozītes. 

Cep 20 minūtes 180 grādu temperatūrā. 

 

 


Dalies savās mīļākajās bērnības dienu kārumu receptēs un piedalies Dansukker konkursā - balvās cukuru izlase no Dansukker!

Reklāma
Reklāma

 

LAI PIEDALĪTOS KONKURSĀ:
1) Līdz šā gada 4.jūnijam iesūti savu mīļāko recepti, kas glabā bērnības garšu, uz e-pastu redakcija@mammam.lv;
2) Iesūtītajai receptei pievieno foto vai gatavošanas procesu bildēs. Uzvarētāju izziņosim 5.jūnijā. 

 


Dalies savās mīļākajās bērnības dienu kārumu receptēs un piedalies Dansukker konkursā - balvās cukuru izlase no Dansukker!

 

 

 

Sastāvdaļas