Citronkrēms kūkām un biskvītiem

Angliski runājošajās zemēs tas sastopams ar citrona biezpiena (lemon curd) nosaukumu, taču latviešus šāds vārdu salikums var maldināt. Visbiežāk ar citronkrēmu pilda smilšu mīklas groziņus – tā dzirkstīgais skābenums lieliski sader ar bezē vai putukrējumu. Taču tikpat labs partneris citronkrēms būs kārtainai biskvītkūkai, smalkmaizītei, skonei vai pat ikrīta brokastu grauzdiņam.

FOTO: Shutterstock.com

Citronkrēms būs labs partneris kārtainai biskvītkūkai, smalkmaizītei, skonei vai pat ikrīta brokastu grauzdiņam.

250 ml burciņa
25 minūtes pagatavošanai

Vajadzīgs
3 citroni, smalki rīvēta miziņa un sula
150 g cukura
75 g sviesta
2 olas + 1 olas baltums


Pagatavošana
* Sviestu, cukuru, citrona miziņu un sulu kastrolī ar biezu dibenu uz mazas uguns karsē, līdz sviests ir izkusis.
* Bļodā sakul olas un olbaltumu. Iemaisi sakultās olas sviesta mikslī, turpini uzmanīgi maisīt (pieskati, lai uguns būtu maza; ja būs par karstu, masa sapārslosies!), līdz citronkrēma masa ir sabiezējusi un viendabīga. Ja gadās, ka tā tomēr sapārslojas, žigli noņem no uguns un izdzen caur sietu.
* Noņem gatavo citronkrēmu no uguns (vārīšana kopumā aizņems ne vairāk par 15 minūtēm) un liec tīrā burciņā.

 

Avots: www.kasjauns.lv

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas