Saldās biezpiena klimpas ar vaniļas mērci vai ogu ķīseli. Izmēģini!

Klimpām ne vienmēr ir jābūt kā bezformīgiem pikucīšiem - tās vari veidot arī sirsniņas formā. Piemēram, lai iepriecinātu mājiniekus Valentīndienā! 

Lūk - biezpiena sirsniņas ar svaigi berztajām upenēm gatavas pasniegšanai!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Lūk - biezpiena sirsniņas ar svaigi berztajām upenēm gatavas pasniegšanai!

Sastāvdaļas:

  • 500g biezpiena
  • 7 ēd.k. cukura
  • vaniļas cukurs
  • 3 olas
  • 10-15 ēd.k. miltu
  • svaigi berztas upenes ar cukuru (no saldētavas) vai ogu ķīselis, vai vaniļas mērce pasniegšanai

Gatavošana:

Reklāma
Reklāma
  • Biezpienam pievieno olas, cukuru un vaniļas cukuru, kārtīgi izmaisa.
  • Masai pievieno tik daudz miltus, līdz tā kļūst veltnējama.
  • Mīklu izveltnē, izspiež sirsniņas (Valentīndienas tēmai) .
  • Katliņā uzvāra ūdeni, kuram pievienots nedaudz sāls.
  • Sirsniņas liek vārošā sālsūdenī, vāra tik ilgi, līdz tās uzpeld.
  • Ņemot ārā, notecina lieko šķidrumu.

Saldās biezpiena sirsniņas pasniedz ar vaniļas mērci vai ogu ķīseli, vai ar svaigi berztām ogām, kuras vasarā ir sagatavotas un atliktas ziemas krājumos.

Recepte: Agita Gabrāne