Gatavo skolēni - 5 graudu brokastu pārslas
5 graudu brokastu pārslas - skaists noformējums un veselīgs ēdiens, turklāt to var pagatavot pašu spēkiem jebkurš pamatsskolas skolēns. Šoreiz gatavo Rīgas Kultūru vidusskolas 6. b klases skolēni. Lai visiem labi garšo!
4 porcijas
Nepieciešams:
Ābols – 1 gab.
Banāni – 2 gab.
Svaigas ogas - avenes, vīnogas, u.c. – 300 g
4 pārslu maisījums – 200 g
Rīsu pārslas – 200 g
Žāvēti augļi – 300 g
Sezama sēklas – 50 g
Magones – 1 ēdamk.
Jogurts bez piedevām – 400 ml
Medus – 2 ēdamk.
Kanēlis – 1 tējk.
Piparmētru lapiņas
Pagatavošanas laiks: 20 minūtes
Pagatavošana:
1. Notīri augļus un sagriez kubiņos
2. Pārslas apgrauzdē uz pannas
3. Pievieno žāvētus augļus, sēklas, magones, kanēli un 1 ēdamk. medus
4. Maisījumu sajauc ar augļiem
5. Pārlej ar mērci, kas gatavota no 1 ēdamkarotes medus un jogurta
6. Dekorēšanai var izmantot piparmētru lapiņas
Gatavo Rīgas Kultūru vidusskolas 6. b klases skolēni. Publicitātes foto.
Maisījumam var izmantot arī riekstus vai citus augļus.
Pārslu un žāvēto augļu musli var uzglabāt ilgāku laiku, to turot gaisa necaurlaidīgā traukā un novietojot vēsā vietā.