Ēdam smalki - Crème brûlée. Izmēģini!

Lielisks deserts, ko vari pagatavot jau dienu iepriekš un glabāt ledusskapī. Labi garšos ar jāņogu želeju, svaigi maltām brūklenēm vai citām ogām.

Deserts svētku pusdienām.

FOTO: Shutterstock.com

Deserts svētku pusdienām.

4 personām

Gatavošana 40 minūtes

 

Sastāvdaļas:

600 ml saldā krējuma

1 vaniļas pāksts (vari izlīdzēties ar vanilīnu vai vaniļas cukuru)

8 olu dzeltenumi

4 tējk. cukura krēmam

4 ēdk. cukura glazūrai

Reklāma
Reklāma

vēl vajadzēs 4 karstumizturīgus trauciņus ar 200 ml tilpumu katru 

 

Gatavošana:

1. Gatavo krējuma masu.  Lej krējumu mazā kastrolītī. Pārgriez gareniski vaniļas pāksti, izskrāpē sēkliņas, liec tās krējumā. Iemet tur arī pāksti. Krējumu uzvāri. Noņem no uguns, noliec malā. Saputo olu dzeltenumus ar cukuru, līdz veidojas biezas, gaišas putas. Izņem pāksti no krējuma, nomazgā, izžāvē un noliec citai reizei. Lej krējumu olu putās, rūpīgi maisot.

2. Cep krēmu. Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem. Sameklē dziļu cepešpannu, liec tajā trauciņus. Salej krējuma masu trauciņos. Pielej pannu ar karstu ūdeni tā, lai tas būtu vismaz līdz 3/4 trauciņu augstuma. Liec pannu uz 30 minūtēm cepeškrāsnī. Krēmam jābūt sarecējušam, vidū tas var būt vēl viegli ļumīgs.

3. Glazē krēmu. Glazūrai paredzēto cukuru pannā sabrūnini, liec uz cepamā papīra, atdzesē, salauz gabaliņos un samal. Pārkaisi biezā slānī katram krēma trauciņam un, izmantojot virtuves degli, sakausē brūnā karameļu ledū. Ja nav degļa, vari ielikt krāsnī grila režīmā augstā temperatūrā. Pasniedz atdzesētu. 

 

Avots: žurnāls Labu Apetīti