Drīz Valentīndiena! Cepam sirsiņveida auzu pārslu cepumus ar sieru

Man garšo siers un, protams, arī siera cepumi, tad uzcepsim gardos cepumus, lai tie būtu arī veselīgi.

Gatavie cepumi ir ļoti trausli, bet ļoti garšīgi. Autores foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Gatavie cepumi ir ļoti trausli, bet ļoti garšīgi. Autores foto.

Sastāvdaļas:
100 g siers
100 g sviests
2,5 glāzes auzu pārslas ar kviešu klijām
garšvielas
dekorēšanai ķimenes,sezama sēkliņas
1 ola


Pagatavošana:
Auzu pārslas ar kviešu klijām sablenderējam miltos.
Sieru sarīvējam uz smalkās rīves.
Auzu pārslas saberzējam ar sviestu, pievienojam olas dzeltenumu, sieru, garšvielas.
Samīcam mīklu, lai nelīp pie rokām.
Liekam ledusskapī uz 30 minūtēm.
Mīklu sadalam 4 gadaliņos, kamēr vienu rullējam pārējie maisiņā atpūšas.

 
Mīklu rullējam starp diviem cepamā papīra gabaliem, cik planu vēlamies. Mīkla ir ļoti drupena un nav viegli to rullēt, jābūt pacietīgiem. Bet to var izrullēt ļoti plānu.
Izspiežam ar formiņām cepumus vai arī sagriežam ar nazi gabaliņos.

 
Apsmērējam ar viegli sakultu olas baltumu, ja vēlamies, apberam ar ķimenēm vai sezama sēkliņam un cepam ap 200 grādiem ap 10 minūtēm līdz cepumi sausi un viegli brūni.

Siera cepumi

Gatavie cepumi ir ļoti trausli un ļoti garšīgi.

 

Reklāma
Reklāma

AutoreSerjoga, Maikliņš un Natalija