Kukurūzas biskvīta torte

Kūku cep no kukurūzas miltiem.

Foto: Serjoga, Maikliņš un Natalija

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Serjoga, Maikliņš un Natalija

Kukurūzas torte tapa, jo mums bija ciemiņi, kuri nedrīkst ēst kviešu miltus.

Sākumā šķita, ka kukurūzas biskvīts būs citāds gan pēc struktūras, gan pēc garšas, bet izrādījās, ka atšķirība varētu teikt nav manāma. Drīzāk - man pat vairāk iepatikās kukurūzas biskvīts nekā kviešu miltu. Biskvīts tika gatavots kā jau biskvīts.

Vienai kārtai : 4 olas atdalām baltumus no dzelltenumiem. Baltumus putojam ar šķipsniņu sāli un, kad jau mazliet pacēlās, pievienojam 1 ēd.k cukura un turpinām putot, līdz stingrām putām. Dzeltenumiem pievienojam 3 ēd.k cukuru un, ja vēlēšanās - vaniļas cukuru, putojam, līdz cukurs izkusis, dzeltenumi kļuvuši gaiši, tad pievienoju izsijātus kukurūzas miltus 4 ēd.k un 1 ēd.k kukurūzas cieti. Visu šo saputoju un tad ar karoti iecilāju saputotos altumus. Kārtīgi izmaisām.



 
 

Jau iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī cepam ap 200 grādiem 20-30 minūtes, līdz biskvīts kļuvis gaiši brūns. Vienīgā atšķirība starp kukurūzas un kviešu miltu biskvītu, ka kukurūzas mazliet ilgāk cepas.

 

Reklāma
Reklāma

Tā es izcepu divas ripas - katra no 4 olām. Katru ripu horizontāli pārgriezu uz pusēm un bagātīgi iesmērēju ar pašas vārīto rabarberu ievārījumu, tas labi iesūcās un mitrina biskvītu. Gatavoju vārīto kukurūzas krēmu, viss tas pats kā parastā krēmā, tik atkal nomainīju kviešu miltus uz kukurūzas. 160ml piens; 1 ola;2 ēd.k cukurs; 2 ēd.k kukurūzas milti; vaniļas cukurs pēc garšas. Ar putojamo slotiņu samaisu olu ar cukuru, vaniļu un miltiem, tad pievienoju uzsildītu pienu, kārtīgi izmaisu, līdz viendabīgai masai. Lieku ūdens peldē karsēties, nepārtraukti maisot ar putojamo slotiņu. Karsēju, līdz krēms sabiezē.


 
Tad krēmu atdzesēju un pievienoju iepriekš saputotu sviestu 50-100 g ar cukuru pēc garšas. Apceptus, sasmalcinātus riekstus pievienoju krēmam, daudzums pēc vēlēšanās. Biskvīta ripas, kas jau iesūcinātas ar ievārījumu, bagātīgi sasmērēju ar krēmu, tad savienoju visas ripas. Atlikušaam krēmam pievienoju kakao,var arī šokolādi. Ar šo krēmu apsmērēju maliņas.



Krēma sastāvdaļas ir vienai porcijai, tortei ar 8 olām būs nepieciešamas 2 porcijas. Uz vienu porciju krēma var pievienot 50-100 g sviestu. Dekorēju ar šokolādes glazūru. 50g šokolāde, 1 ēd.k sviests, 1 ēd.k saldais krējums, visu uzsilda, līdz šokolāde izkūst un dekorē. Šāda glazūra ir viegli tekoša, ātri nesacietē, kas ļauj viegli un ērti dekorēt.

 
 

 

Ideālā variantā ir tortu uz 12 stundām turēt ledusskapī. Torte sanāca varengarda.

Tā kā ievārījums smuki iesūcās to nevar pamanīt ar aci,bet ēdot fantastiska garša.

Ieradās vēl viens jubilārs, kuram nācās ātri uzmeistarot torti dzimšanas dienā.Tad tapa T burta formā, jubilāra vārda pirmais burts. Tā kā torte tika transportēta un tās izmērs nebija mazs, tika sadalīts uz diviem dēlīšiem, jo viena liela nebija, līdz ar to mazliet skaistums pazuda.J a jūs justu tortes aromātu un izbaudītu garšu, tad jūs nespētu turēties pretī. Mums jau bija cīniņš, kuram būs pēdējais gabaliņš :D :)

 

Sastāvdaļas

  • Olas
  • Cukurs
  • Kukurūzas miltu
  • kukurūzas ciete
  • Vaniļas cukurs
  • Ievārījums
  • Piens
  • Sviests
  • Rieksti
  • Kakao