Mani enerģijas cepumiņi - veselīgi un garšīgi

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Serjoga, Maikliņš un Natalija

Apcepam, sasmalcinām zemesriekstus ap 100 g

Apcepam saulespuķu sēkiliņas ap 100 g


Mazos gabalinos sagriežam žāvētas plūmes ap 75g


Mazos gabaliņos sagriežam dateles ap 75g


Arī žāvētas aprikozes sagriežam mazākos gabaliņos ap 75g


Apgrauzdējam auzu pārslas - var gan uz sausas pannas, gan arī cepeškrāsnī. 500 g


Rozīnes ap 75 g


Dateles, aprikozes un rozīnes ieliekam taruciņā un aplejam ar karstu ūdeni, tā, lai knapi apsedz. Atstājam uz 15 minūtēm.Tad sablenderējam, bet var to arī nedarīt.
Auzu pārslas, riekstus, saulespuķu sēkliņas, plūmes sajaucam vienā traukā. Izkausējam 125g sviestu/margarīnu, iemaisām šai maisījumā. Pievienojam sablenderēto masu, bet var arī neblenderēt un pievienot gabaliņos. Saputojam 2 olas ar 80 g cukura, cukuru var arī mazāk un vairāk. Saputotās olas iemaisām kopējā masā.
Ļaujam 10 minūtes ievilkties, tad liekam cepamtraukā, kur uzlikts cepampapīrs. Kārtīgi piespiežam masu. Cepam ap 200g 20-30 minūtes.


Izņemam gatavu un sagriežam.
Man visas sastavdaļas bija uz aci, bet jebkurā gadījumā iznākums ļoti gards un veselīgs.



 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Rieksti
  • Saulespuķu sēklas
  • Žāvētas plūmes
  • Žāvētas aprikozes
  • Dateles
  • Auzu pārslas
  • Rozīnes
  • Olas
  • Sviests vai margarīns
  • Cukurs