Krēms brulē

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Olu dzeltenumus un cukuru ar putojamo slotiņu sajauc vienmērīgā masā. Vaniļas pāksti pārgriež uz pusēm, izņem sēklas un iemet katlā kopā ar pāksti. Saldo krējumu lej katlā un brīdī, kad tas uzvārījies, pievieno olu masai. Visu rūpīgi samaisa ar putojamo slotiņu. Sagatavoto masu lej mazos, karstumizturīgos trauciņos. Ja krēmu gatavo ar vaniļas pāksti, tad pirms pildīšanas trauciņos sagatavoto masu izkāš. Sapildītos trauciņus kārto dziļā pannā vai cepamtraukā un pielej silto ūdeni tā, lai krēma trauciņiem būtu līdz pusei. Pannu ar trauciņiem ievieto krāsnī, kas uzsildīta līdz 120 grādu temperatūrai. Cep apmēram 40 minūtes. Krēms brulē ir gatavs, kad masa sarecē un kļūst stingra. Krēmam ļauj kārtīgi atdzist. Tad katru trauciņu pārber ar brūnā cukura kārtu, ar virtuves degli to izkausē un ļauj sacietēt cukura karameles kārtiņā. Ja saimniecībā nav virtuves degļa, var izmantot cepeškrāsns grila režīmu, uzkarsējot to līdz 250 grādu temperatūrai un dažas minūtes ieliekot trauciņus tajā.

Zelta padoms – Ja esi īpaša brulē fane, tad vērts iegādāties virtuves degli (meklē veikalos), jo tikai tā izdosies izveidot to īpašo karamelizēto garoziņu , kāda vērojama filmās un smalkos restorānos.

 

Recepte: "UNAS bibliotēka" UNAS gardums (rudens 2010)

www.una.lv

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Saldais krejums - 500.ml
  • Olu dzeltenumi - 6.gab
  • Cukurs - 6.ēd.k.
  • Vaniļas pāksts - 1.gab