Apelsīnu salāti ar ruma putukrējumu

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Mandelēm uzlej verdošu ūdeni, 5 minūtes iztur, tad noloba miziņas. Mandeles parupji sasmalcina. Apelsīnus rūpīgi nomizo, atbrīvojot arī no baltās daļas. Apelsīnu daiviņām ar asu nazi noņem plēvītes. Iztīrītās aplesīnu "filejas" kārto aplī 4 deserta šķīvjos. Saldo krējumu saputo ar pūdercukuru, tad iemaisa rumu. Šo ruma putukrējumu liek apelsīnu daiviņu apļa viducī (vai arī ar konditorejas maisiņa palīdzību uzspiež glītu rozeti) un pārkaisa ar mandelēm.

 

Recepte no grāmatas: Veselīgi ēdieni/Laimdota Rone. – Rīga: Jumava, 1999

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Mandeles - 24.gab
  • vidēji aplesīni - 4.gab
  • Salds krējums - 200.g
  • Pūdercukurs - 2.tējk.
  • Rums - 4.ēd.k.