Krējuma deserts ar Filadelfijas sieru (gatavošana pa soļiem)

Foto: Serjoga, Maikliņš un Natalija

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Serjoga, Maikliņš un Natalija

Sadrupinām Selgas brūnos cepumus (es sablenderēju) - kādus 300 g, bet var arī vairāk, būs garšīgāk.


Pievienoju izkausētu sviestu 150g (aptuveni), tā, lai cepumu drupačas būtu mitras. Drupačas kārtojam traukā, piespiežam.
Ja būs vairāk cepumi, tad attiecīgi arī sviestu vairāk.

Saputoju 400 g skābo krējumu ar cukuru (cik saldu vēlas) un vaniļu Kad paliek stingrāks, tad pievienoju 100 g Filadelfijas svaigo sieru (var likt jebkuru svaigo sieru). Visu kopā samikserēju stingrā masā. 1/2 glāzē piena izšķīdinu 2 tēj.k želatīnu (Santa maria). Ja ņem citu želatīnu, tad skatās, kādam daudzumam, cik nepieciešams. Želatīnu iejaucu krējuma masā, kārtīgi izmaisu. Vislabāk ar putojamo slotiņu maisīt.

Lejam uz cepumu drupačām. Mazliet atstāju un pievienoju kakao, lai izveidotu zīmējumu.

Bet, kad bija viss gatavs, tad ienāca prātā, ka nākamreiz pievienošu sasmalcinātus riekstus.Tos uzbēršu uz cepumiem un tad pa virsu krējuma masu.

Ļoti garšigi - tāda maiga, mutē kūstoša garša.


Cepumus apakšai var likt cik vēlas, bet nogaršojot likās, ka nākamreiz pievienošu vairāk.

Bet kopumā ļoti, ļoti labs deserts. Kopējās izmaksas 1,50 ls (man palaimējās Filadelfijas sieru nopirkt uz akciju)
Deserta diametrs 22 cm un augstums 3,5 cm, tā kā 10 cilvēkus var pabarot, bet lielākus saldummīļus pakārdināt :)

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Selgas cepumi ar šokolādi - 300.g
  • Krejums - 400.g
  • Filadelfijas siers - 100.g
  • Sviests - 150.g
  • Piens - 1/2.glāze
  • Želatīns
  • Kakao