Ābolu rausis

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Sajauc olas ar 1 gl. kefīru, pieber nedaudz sāls, 1 gl. cukuru, 1 tējk. cepamo pulveri, 1 tējk. kanēli un 3 gl. miltus. Masu atstāj uz 10 minūtēm, lai ievelkas. Pa to laiku nomizo ābolus un sagriež šķēlītēs. Sagatavoto masu liek uz plāts, kur ievietots cepjamais papīrs. Rindiņā pārliek ābolus. Liek cepties 160 - 180 grādos. Cep 40 min.
Beigās pārber kanēli un ar cukuru sakultu krējumu. Liek atdzesēties.
Ļoti garšīgi ar tēju.

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Olas - 2.gab
  • Kefīrs vai rūgušpiens - 1.glāze
  • Milti - 3.glāzes
  • Cukurs - 1.glāze
  • Sāls.kripatiņa
  • Cepamais pulveris - 1.tēj.k.
  • Kanēlis - 1.tēj.k.
  • Āboli - 1.kg
  • Krejums - 1.glāze
  • Kanēlis pārkaisīšanai - 2.tēj.k.
  • Cukurs.glāze
  • Cepjamais papīrs