Krējuma cepumi. Gatavošana pa soļiem

Foto: Serjoga, Maikliņš un Natalija

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Serjoga, Maikliņš un Natalija

2 olas saputojam ar 1 glāzi cukura un paciņu vanilīnu (glāze - 250ml)


Pievienojam 100 g sviestu istabas tempertūrā un 1 glāzi krējumu.

Saputojam kārtigi.

3 1/2 glāzes miltus izsijājam un pievienojam 1 1/2 tēj.k cepamo pulveri.

Miltus iemaisam šķidrajā masā.

Mīkla sanāk lipīga, bet tam tā jābūt. Mīklai jābūt tik lipīgai cik pieļauj, lai varētu izveidot bumbu. Liekam maisiņa un tad ledusskapī uz 3 stundām.

Gatavo mīklu izrullējam 4 - 8 mm biezumā, izspiežam figūriņas.

Cepam 180 grādos 20 minūtes. Laiks atkarīgs no cepumu izmēra. Kad palikuši gaiši brūni, tad gatavi.

Vienu daļu cepumus apsmērēju ar izkausētu šokolādi un apbēru ar kokosa skaidiņām.



Vienu daļu atstāju tāpat.

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Milti - 3 1/2.glāzes
  • Cukurs - 1.glāze
  • Olas - 2.gab
  • Vanilīna cukurs - 1.paciņa
  • Sviests - 100.g
  • Krejums - 1.glāze
  • Cepamais pulveris - 1/ 1/2.tējk.
  • Kokosriekstu skaidiņas
  • izkausēta šokolāde