Svētku galda saldēdiens - ar ievārījumu pildīti āboli

Krāsnī ceptiem āboliem lieliski piestāvēs kanēlis, rozīnes un rieksti!

FOTO: Shutterstock.com

Papildini krāsnī ceptos ābolus ar svētkiem raksturīgajām garšvielām - kanēli, kardamonu, muskatriekstu, ingveru un citām!

Nomazgātiem āboliem izdobj sēklotni, iedobumu pilda ar brūkleņu ievārījumu, liek cepešpannā, pielej nedaudz ūdens, cep cepeškrāsnī. Jāuzmana, lai āboli neizšķīstu. Pasniedz aukstus. Krējumu saputo ar izsijātu pūdercukuru un vanilīnu, pārliek pikām pāri āboliem. Ābolus var pildīt arī ar medu.

 

Recepte no grāmatas: Ēdīsim garšīgi. Ziema/No Ņinas Masiļūnes receptēm. – Rīga: Jumava

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Āboli - 200.g
  • Brūkleņu ievārījums - 40.g
  • Saldais krejums - 100.g
  • Pūdercukurs - 10.g
  • Vanilīns