Viegla un garšīga zemeņu torte

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Cepumus smalki salaužam tortes veidnē. Galaretkas (2 paciņas) izšķīdinām ūdenī, kā ir rakstīts uz iepakojuma - atšķaidām  ar ūdeni un ļaujam atdzist. Tikmēr nomazgājam un sagriežam zemenes (var smalki, var ari rupjāk - kā kuram garšo). Kad galaretkas izšķīdušas ir atdzisušas, samiksējam kopā ar jogurtu (vai samalto biezpienu) un pusi no sagrieztajām zemenēm un ieliekam ledusskapī, lai mazliet savelkas, bet neļaujam galīgi sacietēt, jo nevarēs ieliet formā. Trešo paciņu galaretku arī izšķīdinām  un ļaujam atdzist. Kad jogurta masa ir gatava, lejam formā pa virsu cepumiem, ieliekam ledusskapī, lai savelkas un jau pēdējā kārtā trešo atdzisušo galaretku sajaucam ar atlikušajām zemenēm un lejam tortei pa virsu. Liekam ledusskapī, lai savelkas.

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Zemenes - 1.kg
  • Jebkadi cepumi-kuri labak garso - 1.pacinja
  • Naturalais jogurts vai samalts biezpiens - 300-400.ml
  • Zemenu garsas galaretka - 3.pacinjas