Smilšu mīklas cepumi

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no "Dansukker" arhīva

Sajauc visas mīklas sastāvdaļas. Ieliek mīklu plastmasas maisiņā vai aptin ar pārtikas plēvi un atdzesē ledusskapī vismaz 30 minūtes. Apkaisa darba virsmu ar miltiem un izrullē mīklu 2-3 mm biezumā. Izspiež vai izgriež no mīklas figūriņas un liek tās uz cepamās plāts, kas izklāta ar cepamo papīru. Cep krāsns vidusdaļā 200°C apmēram 15 minūtes. Atdzesē istabas temperatūrā. Cepumus sadala divās daļās.
Uz lēnas ugums izkausē sviestu vai margarīnu, pievieno sadrupinātu šokolādi un ļauj, lai izkūst. Atdzesē apmēram stundu, tad ar mikseri sakuļ atdzesēto masu. Uzklāj to pusei cepumu, tad otru pusi cepumu viegli uzspiež pirmajiem virsū.  
Sajauc dekorēšanai paredzētās sastāvdaļas un dekorē cepumus, izmantojot savu fantāziju.
Padoms. Cepumus var pasniegt arī bez pildījuma. Dažos cepumos var izspiest caurumus un izmantot cepumus kā piekarināmas Lieldienu dekorācijas.
 

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Kviešu milti - 250.g
  • Sasmalcinātas mandeles - 50.g
  • Dansukker „farīna” cukurs - 150.g
  • Dansukker vaniļas cukurs - 1.ēdamkarote
  • Ola - 1.gb
  • Sviests vai margarīns - 200.g
  • Augstas kvalitātes baltā vai piena šokolāde - 200.g
  • Dansukker baltais pūdercukurs vai dansukker pūdercukurs ar šokolādes garšu - 300.g
  • Ūdens vai augļu sula - 30.ml