Jautrie jēriņi

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no "Dansukker" arhīva


No minētā daudzuma sanāks apmēram 20 cepumi jēriņu siluetā. Bļodā sajauc miltus, sasmalcinātus lazdu riekstus, sāli, pūdercukuru un vaniļas cukuru. Margarīnu vai sviestu sagriež gabaliņos un kopā ar olas dzeltenumu iestrādā sausajā maisījumā. Aptin mīklu ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī vismaz uz 30 minūtēm. Apkaisa darba virsmu ar miltiem un izrullē mīklu 5 mm biezumā. Izgriež no mīklas jēra figūriņas un apsmērē tās ar olas baltumu. Saberztās mandeles caur ķiploku spiedi izspiež uz cepumu virskārtas. No mandeļu pusītēm veido jēriņiem ausis. Cep cepeškrāsns vidusdaļā 175°C apmēram 10 minūtes. Atstāj atdzesēties istabas temperatūrā. Sajauc pūdercukuru ar pāris pilēm ūdens, veidojot glazūru bieza krējuma konsistencē, un, izmantojot dekorēšanas uzgali vai no maisiņa izgatavotu tūtiņu, iezīmē jēriņiem acis un degunu. Ja vēlas, glazūrai pievieno dabiskas sulas – piemēram, biešu, upeņu, burkānu, tā iegūstot krāsainas glazūras.
 

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Kviešu milti - 150.g
  • Sasmalcināti lazdu rieksti - 50.g
  • Dansukker vaniļas cukurs - 2.tējkarotes
  • Sāls
  • Olas dzeltenums - 1.gb
  • Olas baltums - 1.gb
  • Sviests vai margarīns - 125.g
  • Saberzta mandeļu pasta - 200.g
  • Blanšētas mandeles - 50.g
  • Ūdens