Zirnekļu kūka

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no Dansukker arhīva

Sakarsē krāsni līdz 175 grādiem. Ieziež formu ar noņemamā malām (apm. 25 cm diametrā) ar rīvmaizi. Izkausē cepamos taukus. Kārtīgi sakuļ olu un niedru cukuru. Sajauc kviešu miltus, vaniļas cukuru un kakao un pievieno maisījumam. Pievieno cepamos taukus. Maisījumu ielej veidnē. Cep krāsns vidusdaļā aptuveni 25 minūtes. Ļauj atdzist formā. Glazūrai sajauc margarīnu, pūdercukuru ar šokolādes garšu, siltu pienu un vaniļas cukuru un pārklāj pār kūku. Sakuļ olas baltumu un pūdercukuru. Izveido zirnekļa tīklu pār kūku. No saldumiem izveido zirnekli un ievieto zirnekļa tīklā.

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Sviests vai margarīns - 150.g
  • Olas baltums - 1.gab
  • Dansukker vaniļas cukurs - 1.tējk.
  • Silts piens - 25.ml
  • Dansukker pūdercukurs ar šokolādes garšu - 200.ml
  • Sviests vai margarīns - 25.g
  • Kakao - 3.ēd.k.
  • Dansukker vaniļas cukurs - 1.ēd.k.
  • Kviešu milti - 150.g
  • Dansukker niedru cukurs „demerara” - 300.ml
  • Olas - 2.gab
  • Saldumi