Spoku maizītes

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no Dansukker arhīva

15 gabali

 

Sakarsē krāsni līdz 225 grādiem. Izkausē margarīnu, pielej pienu un sakarsē neuzvārot. Sajauc olas ar cukuru. Sajauc miltus, cieti, kakao pulveri, vaniļas cukuru, cepamo pulveri. Pievieno šo maisījumu pamīšus ar piena maisījumu klāt pie olu maisījuma. Sadala mīklu pa 15 papīra formām vai kēksiņu plātni. Cep krāsns vidusdaļā apmēram 12 minūtes. Ļauj atdzist. Izgriež no papīra acis un muti un uzliek virsū maizītēm. Pārkaisa pāri pūdercukuru. Noņem papīra gabalus ar pinceti vai asu nazi.

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Margarīns - 100.g
  • Milti - 250.ml
  • Kakao pulveris - 2.ēd. kar.
  • Kartupeļu ciete - 1.ēd. kar.
  • Dansukker vaniļas cukurs - 1.tējk.
  • Cepamais pulveris - 1.tējk.
  • Olas - 2.gab
  • Dansukker „farīna” cukura (var aizstāt ar niedru cukuru „demerara”) - 150.ml
  • Piens - 75.ml
  • Rotājums: dansukker pūdercukurs