Ābolu putas

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ābolus novieto uz plāts, kas pārklāta ar pergamentu vai foliju, vēl labāk ābolus ievietot ugunsdrošā stikla veidnē. Sakarsētā cepeškrāsnī ābolus izcep, tad izberž caur sietu, lai atdalītu serdes un sēklas. Masai pēc garšas pievieno cukuru, atdzesē. Želatīnu pārlej ar aukstu ūdeni, uzbriedina, pēc tam izkausē karsta ūdens peldē. Ābolu masai pievieno olu baltumus un visu kopā puto, līdz veidojas gaiša, viegla masa. Lai putas būtu noturīgas, pēc kāda laika neatsulotos, ēdienā iemaisa izkausēto želatīnu. Masu pilda traukā, atdzesē. Putas pasniedz ar pienu. 

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Želatīns - 1.tējkarote
  • Āboli - 500.g
  • Olu baltumi - 3.gab
  • Cukurs