Maizes un dārzeņu salāti ar anšoviem

Foto no Iļģuciema maiznīcas arhīva

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no Iļģuciema maiznīcas arhīva

 

Anšovu filejas, ķiploku un kaperus saberž viendabīgā masā un liek salātu bļodā. Pievieno sāli, olīveļļu, etiķi un sagrieztu saldo piparu. Ar dakšiņu rūpīgi samaisa. Pievieno apceptu maizi, gurķi, piparus, tomātu, sīpolu un vēlreiz samaisa. Sāli pieber pēc garšas. Pirms pasniegšanas atdzesē. Ieteikumi: Kaut gan parasti šos salātus pasniedz pēc otrā ēdiena, tie varbūt ari lielisks maltītes iesākums, sevišķi karstā vasaras dienā.

 

Recepte no grāmatas: Itāļu virtuve/Marčella Hazana.- Jumava,1995

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Olīveļļa - 5.ēdk.
  • Pusīte sasmalcinātas ķiploka daiviņas
  • Anšovu filejas - 4.gab
  • Sāls - 1/2.tējk.
  • Dzeltens, sarkans vai zaļš pipars (notīrīts un bez sēklām) - 1/4.gab
  • Kaperi - 1.ēdk.
  • Gabaliņos sagrieztas, olīveļļā apceptas baltmaizes šķēles - 2.gab
  • Vidējs, nomizots, gabaliņos sagriezts tomāts - 1.gab
  • Svaigi samalti pipari - 5 - 6. šķipsniņas
  • Kubiņos sagriezts, nomizots gurķis - 1/2 .gab
  • Sarkanvīna etiķis - 1.ēdk.
  • Šķēlēs sagriezts sīpols - 1/2.gab