Kā mājās pašam pagatavot veselīgu aknu pastēti
Pašgatavota aknu pastēte ir lielisks gardums gan rīta brokastu maizēm, gan kā smalka uzkoda viesībās. Neviena veikalā nopērkamā pastēte nebūs tik garda kā mājās gatavota. Un pagatavošana nebūt nav tik sarežģīta, kā varētu likties. It īpaši, ja pastēti gatavosim no vistu aknām.
FOTO: Shutterstock.com
Kā pagatavot aknu pastēti
Nepieciešams:
- Vistu aknas
- 2 nelieli burkāni
- Sīpols
- 150 grami sviesta
- Malts muskatrieksts
- Malti melnie pipari
- Sāls, pipari
- Šļuka sausa baltvīna
Pagatavošana:
- Nomizo burkānus un sīpolus.
- Sagriež mazos gabaliņos.
- Noskalo un nosusini aknas.
- Pannā uzkarsē sviestu, pievieno sīpolus un burkānus un viegli apsautē.
- Pievieno arī aknas un baltvīnu.
- Cep, līdz aknas zeltaini brūnas.
- Pievieno garšvielas.
- Ļauj visam nedaudz padzist un sablenderē, līdz veidojas viendabīga masa.
- Aknu pastēti liec trauciņos un ļauj tai ledusskapī kārtīgi atdzist.