Vistu aknu pastēte ar āboliem

FOTO: Aigars Jansons, http://www.ajstudio.lv/

Produkti 4 personām

Vistu sirdis ar dažiem sagrieztiem sīpoliem vāra nelielā ūdens daudzumā, beigās pievieno sāli un garšvielas. Aknas ar atlikušajiem sīpoliem maisot apcep zeltainas, pārkaisa nedaudz sāli un atdzesē. Visus sagatavotos subproduktus samaļ vairākas reizes gaļas mašīnā caur smalko sietu. Pievieno mīkstu sviestu un garšvielas pēc garšas, masu uzputo, liek porciju taruciņos vai dziļākā paplātē, lai sastingst. Pasniedzot rotā ar zaļumiem un plānu citrona šķēlīti.

 

Recepte no grāmatas: Ēdienu gatavošanas tehnoloģija/E. Gavriļenko. – Rīga:Turība, 2006

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Vistu aknas - 300.g
  • Vistu sirdis - 200.g
  • Skābi āboli - 150.g
  • Sīpoli - 100.g
  • Sviests - 100.g
  • Sāls un melnie pipari.pēc garšas