Cūkas aknu pastēte gardām uzkodām

FOTO: Shutterstock.com

Sen nebaudīts gardums!

 

Notīrītas aknas sagriež četros gabalos, speķi mazos gabaliņos.

Pievieno garšvielas, mazā ūdens daudzumā sautē mīkstas.

Atdzesētas kopā ar speķi trīs reizes samaļ, pievieno konjaku, mazliet karsē, pievieno izkāsto sautēšanas šķidrumu.

Atdzesētā masā iemaisa saputotu sviestu.

Speķi var nemalt, bet sagriezt mazos kubiņos.

 

Reklāma
Reklāma

Recepte no grāmatas: Lauku virtuve/Ņ. Masiļūne. - Rīga: Avots, 1993.

 

Sastāvdaļas

  • Sīpols - 1/2.gab
  • Svaigs speķis - 50.g
  • Aknas - 200.g
  • Pētersīļa sakne
  • Sāls, pipari
  • Sarīvēts muskatrieksts
  • Sarīvēta citrona miziņa
  • Konjaks - 1.ēd.k.
  • Sviests - 100.g