Īsteni pavasarīgais redīsu un siera kārtojums

Tev vajadzēs tikai septiņas sastāvdaļas un mazliet roku veiklības, lai atkārtotu šo kārtaino salātu recepti. Noderēs arī plānojot, ko celt galdā Lieldienās!
Rezultāts būs baudāmāks, ja salātiem pirms pasniegšanas ļausi ievilkties. Foto no Ainas Pitrānes personiskā arhīva.

FOTO: Publicitātes foto

Rezultāts būs baudāmāks, ja salātiem pirms pasniegšanas ļausi ievilkties. Foto no Ainas Pitrānes personiskā arhīva.

Mani šie Ainas Pitrānes facebook recepšu blogā AinaGatavo ieraudzītie salāti piesaistīja ar savu pavasarīgo izskatu un piemērotību gatavot tos kopā ar bērniem.

 

Nepieciešams:

  • vārītas olas
  • svaigs gurķis
  • siers
  • lociņi
  • redīsi
  • majonēze
  • sāls

 

Gatavošana:

Reklāma
Reklāma
  1. Sagatavo sastāvdaļas – nomazgā dārzeņus, novāri olas. Olas, sieru un redīsus sarīvē. Gurķus sagriez tievos salmiņos. Lociņus smalki sagriez.
  2. Salātus liec kārtām lēzenā traukā šādā secībā – olas, gurķis, siers, lociņi redīsi. Pēc katras kārtas, izņemot pēdējo, plānā kārtiņā iesmērē majonēzi.
  3. Dekorē ar mikrozaļumiem un/vai paipalu oliņām pēc izvēles un pasniedz!

 

 

Daži padomi gardākam rezultātam:

  • Sieru vēlams izvēlēties pikantāku, ar izteiktāku garšu.
  • Ja gribas, lai salāti būtu smeķīgāki, kādā kārtā var iekļaut salami desu vai kūpinātas vistas gaļu.
  • Lai kārtojums sanāktu glītāks, gatavošanas laikā traukam vari aplikt, piemēram, kūkas formu.
  • Vēlams, lai salāti ievelkas. Pagatavo vakarā, pa nakti uzglabā ledusskapī, bet no rīta nobaudi brokastīs!

Saistītie raksti