Jāņu siers fritierī: iesaka šefpavārs Raimonds Zommers

Jāņu siers ir viens no tradicionālākajiem vasaras saulgriežu simboliem, taču – ko darīt ar tā pārpalikumiem pēc svētkiem? Šefpavārs un “Maxima Latvija” garšu vēstnesis Raimonds Zommers atklāj gardas un ātri pagatavojamas uzkodas recepti.
Tikai piecas sastāvdaļas, un no pārpalikušā Jāņu siera top garda uzkoda!

FOTO: Shutterstock.com

Tikai piecas sastāvdaļas, un no pārpalikušā Jāņu siera top garda uzkoda!

Sastāvdaļas:

  • Jāņu siers
  • 4 ēd. k. milti
  • Rīvmaize
  • Alus
  • Sāls

 

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana

  1. Pārpalikušo Jāņu sieru sagriež stienīšos vai gabaliņos. 
  2. Veido panējuma mīklu – sajauc 4 ēdamkarotes miltu un šķipsnu sāls, un lēnām pievieno alu līdz veidojas biezākas konsistences mīkla līdzīgi kā pankūkām.
  3. Siera gabaliņus apviļā miltos vai rīvmaizē, pēc tam vēlreiz apviļā sagatavotajā mīklā un liek tos fritierī. 
  4. Cep fritierī līdz veidojas zeltaini brūna garoziņa. 
  5. Pēc vēlmes sagatavotos siera stienīšus var pasniegt ar savu iecienītāko mērci. 

Saistītie raksti