Kartupeļu salāti ar sinepju mērci. Pusdienas, ko paņemt līdzi uz darbu vai pikniku!

"Šis ēdiens ir ļoti labs ar to, ka var paņemt arī līdzi, jo visām sastāvdaļām ir minimāla iespēja, ka sabojāsies," iesaka pavārs Normunds Baranovskis.
Pavasarī salātus vari bagātināt ar redīsiem un mikrozaļumiem pēc izvēles.

FOTO: Shutterstock.com

Pavasarī salātus vari bagātināt ar redīsiem un mikrozaļumiem pēc izvēles.

Gatavošanas laiks: 16 min.
Porciju skaits: 1

 

Sastāvdaļas:
2 vidēja lieluma kartupeļi
125 g mocarellas siera
1 sauja kraukšķīgu salātu lapu
2 šķēles plāni griezta vītināta vai kūpināta šķiņķa
1 sauja zaļo zirnīšu (atsaldētu)
1 sauja cūku pupu (atsaldētu, izlobītu)

Mērcei:
1 tējk. dižonas sinepju
1/2 citrona sula
2 ēdamk. olīveļļas

Reklāma
Reklāma

 

Pagatavošana:
 

  • Nomizo kartupeļus vai atstāj ar mizu.
  • Sagriez mazākos gabalos un liec verdošā ūdenī. Vāri līdz gatavībai. Jo mazākos gabalos kartupeli sagriezīsi, jo ātrāk novārīsies. Nokāss un atdzesē.
  • Kārto salātus, jauc visas sastāvdaļas kopā.
  • Sajauc mērci un pievieno salātiem.
  • Ja salātus ņemsi līdzi vēlākai lietošanai, mērci ielej atsevišķā trauciņā un pievieno pirms ēšanas.

Saistītie raksti