Siltie kartupeļu salāti ar mājās marinētiem sīpoliem

FOTO: Shutterstock.com

Kartupeļus sagriež stienīšos, ābolus — plānās šķēlītēs, sīpolu sīki sakapā. Uzvāra ūdeni, pieliek sāli, cukuru, etiķi. Karstajā marinādē liek sīpolus, uzkarsē, tad trauku noņem no liesmas, pievieno zoss taukus. Karsto marinādi pārlej kartupeļu, ābolu un zoss cepeša vai bekona gabaliņiem. Salātus pasniedz siltus.

 

A.Kļaviņa. 444 kartupeļu ēdieni. Izdevniecība Avots, 1986.

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Cukurs
  • Sāls
  • Āboli - 2.gab
  • Zoss cepeša pārpalikums - 2.ēd. karotes
  • Sīpols - 1.gab
  • Vārīti kartupeļi
  • Zoss tauki - 2.ēd. karotes
  • Etiķis - 3.ēd. karotes