Sātīgie kvinojas salāti ar ceptu sieru līdzņemšanai

Viegla un reizē sātīga, turklāt sabalansēta maltīte,jo satur gan graudaugus, gan zaļumus (šķiedrvielas), gan proteīnu (siers).
Salātus var ņemt līdzi gan uz darbu, gan dodoties piknikā vai kādā izbraucienā.

FOTO: Normunds Baranovskis

Salātus var ņemt līdzi gan uz darbu, gan dodoties piknikā vai kādā izbraucienā.

Vajadzēs:

(2 porcijām)

 

  • 100 g nevārītas baltās kvinojas (var lietot arī krāsaino vai melno)
  • 200 ml jebkāda buljona (ja nav, var izmantot ūdeni, kam pievienota sāls pēc garšas)
  • 1 sarkano papriku
  • 4 mazos sarkanos redīsus
  • 2 šalotes sīpolus (ja negaršo, var nepievienot)
  • sauju nesālītu riekstu pēc izvēles (šajā receptē izmantoti Brazīlijas un Indijas rieksti)
  • 1 Halumi vai Tējas sieru (aptuveni 150 g)
  • eļļu apcepšanai
  • sauju mikrozaļumu

 

Mērcei:

  • citronu sulu
  • olīveļļu
  • sāli un piparus
  • nedaudz medus
Reklāma
Reklāma

 

Pagatavošana

Kvinoju novāra buljonā un atdzesē. 
Visas pārējās sastāvdaļas sagriež mazākos gabaliņos – zaļumus, papriku, riekstus, redīsus un visu sajauc ar kvinoju. Tad no visām pusēm apcep sieru. Vislabāk to darīt zemākā temperatūrā, lai ilgāk cepinās un nepiedeg. Gatavu sagriež un pievieno salātiem. 
Uz tās pašas pannas liek četrās daļās sagrieztus šalotes sīpolus, viegli pasautē, līdz tie kļūst zeltaini un caurspīdīgi, tad pievieno salātiem. 
Mērcei sajauc olīveļļu ar citrona sulu, sāli, pipariem un medu. To liek atsevišķā trauciņā un pievieno salātiem pirms ēšanas.

 

Zināšanai!

Ja mērci pievieno uzreiz ēdienam, kvinoja uzbriedīs vēl vairāk, turklāt nevienmērīgi, veidojot kunkulīšus. Rezultātā salāti nebūs vairs vijīgi, bet gan vairāk atgādinās putru.