Svaigie dārzeņu salāti ar zemesriekstu mērci

Kad apnikuši tradicionālie salāti, jāmeklē kāda neierastāka recepte. Šovasar izmēģini makaronu salātus ar dārzeņiem un zemesriekstiem!

FOTO: Shutterstock.com

Izmēģini šos vasarīgos salātus, kuru recepti piedāvā AS “Dobeles dzirnavnieks” kopā ar ēdienu blogeri Annu Pannu .

 

Sastāvdaļas (4-6 porcijām):

  • 150g “Dobeles dzirnavnieka” Farfalle pastas
  • 1/2 Ķīnas kāposta
  • 1 ābols
  • 6 redīsi
  • 1 zilais sīpols
  • 1/10 daļa zilā kāposta vai galviņkāposta
  • 1 liels burkāns
  • 50g lociņu
  • 100g zemesriekstu

 

Mērcei:

  • 1 ēd. k. zemesriekstu sviesta
  • 2 ēd. k. sojas mērces
  • 1/2 citrona sulas
  • 3 ēd. k ūdens
Reklāma
Reklāma

 

Gatavošana:

  1. Katliņā uzkarsē ūdeni un izvāra pastu, vadoties pēc instrukcijām uz iepakojuma. Pastu pēc vārīšanas atdzesē un liek lielā bļodā.
  2. Atsevišķā traukā sarīvē burkānu. Smalki sagriež ābolu, redīsus, Ķīnas kāpostu, zilo sīpolu, lociņus un zilo kāpostu vai galviņkāpostu. Dārzeņus sajauc ar makaroniem.
  3. Uz pannas apcep zemesriekstus, līdz tie kļuvuši zeltaini brūni. Riekstiņus pievieno salātiem.
  4. Mazā bļodiņā sajauc mērces sastāvdaļas, līdz izveidojusies viendabīga masa. Mērci pievieno salātiem un samaisa.
  5. Dekorē ar papildu riekstiem un lociņiem.

 

Recepti piedāvā AS “Dobeles dzirnavnieks” kopā ar ēdienu blogeri Annu Pannu . 

Saistītie raksti