Edamame salāti

Rimi Gardēdes Signes Meirānes pavasara vitamīnu salāti.

FOTO: Publicitātes foto

 

 

Sastāvdaļas:

  • 500 g edamame
  • 60 g rukolas
  • Sauja redīsu dīgstu
  • 2 ēd. k. vīnogu kauliņu eļļas
  • 4 avokado, notīrīti, pārgriezti uz pusēm
  • 16 redīsi, pārgriezti uz pusēm
  • 20 ml extra virgin olīveļļas
  • 20 g ciedru riekstu
  • Jūras sāls pēc garšas
  • Svaigi malti melnie pipari pēc garšas

 

Reklāma
Reklāma

Pagatavošanas laiks: 25 minūtes, 4 personām
 

Pagatavošana:

Katlā uzvāri ūdeni un, kad tas vārās, ieber edamame. Vāri 10 minūtes, nokās un tad iztīri. Traukos sakārto rukolu, dīgstus un edamame. Pannā sakarsē vīnogu kauliņu eļļu un liec cepties avokado un redīsus ar griezuma vietu uz leju. Pacep tikai tik ilgi, kamēr tie kļūst nedaudz zeltaini. Liec uz šķīvjiem. Pārlej katrai porcijai eļļu, uzber riekstus, sāli un piparus. Ja vēlies, vari pievienot tunci, fetas sieru, svaigu kazas sieru vai vītinātas gaļas šķēles.