Lapu salāti ar kvinoju maigu sinepju mērci. Tavam svētku galdam!

Ja svētku galdā esi paredzējis celt cepeti un siltus dārzeņus, tad tiem klāt pasniedz svaigu lapu un dārzeņu salātus. 

Salāti lieliski iederēsies gan uz ikdienas vakariņu, gan uz svētku galda!

FOTO: Artūrs Ķipsts

Salāti lieliski iederēsies gan uz ikdienas vakariņu, gan uz svētku galda!

 

Sastāvdaļas:

Salātu lapu mikss 1 iepakojums

Kvinoja 1 porcija 

Vārīta biete, vidēja izmēra 1gb

Valrieksti (vai citi rieksti) 3gb

Baltais siers (pēc izvēles) 100g

Mērcei (sastāvdaļas aptuvenas, variē tās pēc garšas!):

Majonēze 2 ēdamk.

Sinepes 2 ēdamk.

Svaiga citrona sula no 1/2 citrona

Reklāma
Reklāma

Ķiploks 1-2 daiviņas, rīvētas uz smalkās rīves

Dižonas sinepes 2 ēdamk.

 

Gatavošana:

1) Novāra kvinoju, saskaņā ar norādījumiem uz iepakojuma.

2) Lapu salātus sajauc ar atdzesētu kvinoju.

3) Salātiem pievieno mērci, rupjos gabalos sagrieztu bieti un sieru. Visu sajauc.

4) Salātus pārskaisa ar valsriekstiem vai citiem riekstiem pēc izvēles.

 

Sastāvdaļas

Saistītie raksti