Cēzara salāti ar bekonu

Ar ko pārsteigt viesus? Ar pašas salātiem. Turklāt, pievienojot tiem siltumu un labu garastāvokli, salāti iznāk izcili.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šie salāti, kas atrodami gandrīz katra restorāna ēdienkartē visā pasaulē, ir dzimuši Amerikā.

Vajadzēs:

• romiešu salātus (katram cilvēkam aptuveni 6-8 lapas)

• Cēzara mērci

• Rigamonta vai Parmas sieru

• grauzdiņus

• grauzdētas bekona šķēlītes

Grauzdiņiem vajadzēs:

• 4-6 šķēles baltās tostermaizes

• 2 ēdamkarotes eļļas

• 1 ķiploka daiviņu

Cēzara mērcei vajadzēs:

• 1 olas dzeltenumu

• 1 tējkaroti Dižonas sinepju

• 2-3 ķiploka daiviņas

• 3 anšovu filejas

• 1 tējkaroti Vusteršīras mērces 

•2 ēdamkarotes citrona sulas

• 5 ēdamkarotes rīvēta Parmas siera

Reklāma
Reklāma

• 5-7 ēdamkarotes olīveļļas

 

Pagatavošana:

Mērce. Izspiež ķiploku, pievieno olas dzeltenumu, anšovus, sinepes, sarīvētu Parmas sieru un citrona sulu. Visu sablenderē viendabīgā masā un pievieno garšvielas. Pakāpeniski, nepārtraucot putošanu, pielej eļļu, līdz mērce nedaudz sabiezējusi. Turpina blenderēt vēl piecas minūtes.

Grauzdiņi. Apgrauzdē mazos kubiņos sagrieztas baltmaizes šķēles. Eļļai piespiež ķiploku un karsē uz pannas, līdz jūtams spēcīgs aromāts. Eļļas masā liek grauzdiņus un, nepārtraukti maisot, karsē aptuveni divas minūtes. Gatavos grauzdiņus atdzesē. 

Salāti. Atdala lielās salātu lapas, jo salātiem būs nepieciešamas tikai mīkstās viduslapas. Tas nomazgā un nosusina, tad liek bļodā. Pievieno plānās šķēlītēs sagrieztu Rigamonta sieru un apceptas, atdzesētas bekona šķēlītes. Sagatavotos salātus pārlej ar mērci un sajauc. Kārto uz šķīvja, pārkaisa grauzdiņus un nedaudz rīvēta cietā siera.

 

Noderīgi!

Ja mērce ir pārāk bieza, pielej 1-2 ēdamkarotes ellas un rūpīgi izmaisa.

Salātus pēc izvēles var papildināt gan ar grilētu vistas un tītara gaļu, gan laša strēmelītēm un garnelēm.

 

  Recepte: Dienas Ēdieni

 

Sastāvdaļas