Vecā ievārījuma kēkss. Recepte no bērnības

Atceros, ka pusaudža vecumā es mēdzu cept ievārījuma kēksu – kādā no mammas žurnāliem biju atradusi recepti. Kēksa galvenās sastāvdaļas bija kāds no sarkanajiem ievārījumiem un krējums. Atradu savu seno, mīļo recepti!
Ievārījuma kēksu gatavo no labas kvalitātes ievārījuma; izmantoju to, kas aizķēries ledusskapī.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ievārījuma kēksu gatavo no labas kvalitātes ievārījuma; izmantoju to, kas aizķēries ledusskapī.

Tagad šo vienkāršo ievārījuma kēksa recepti atradu grāmatā “100 kūkas un 1 svecīte”, ar to dalījusies pazīstamā kūku meistare Signe Meirāne. Un liku recepti lietā dienā, kad šķita: mūsu ledusskapī pele no bada var atdot galus:)

 

Sastāvdaļas:

(sastāvdaļas pielāgoju savas kēksa formas izmēram)

140 g sarkanā ievārījuma pēc izvēles

140 g skābā krējuma 

100 g cukura (vai pēc garšas. Ja ievārījums ļoti salds, iespējams, vajag mazāk)

Reklāma
Reklāma

2 olas

160 g kviešu miltu

šķipsniņa sāls

nedaudz eļļas pannas ietaukošanai

 

Gatavošana:

  • Sakarsē cepeškrāsni 200 grādu karstu.
  • Olām pievieno cukuru, sakuļ ar dakšiņu. Pievieno pārējās sastāvdaļas un rūpīgi samaisa. Mīklu lej ietaukotā kēksa formā – es parasti iesmērēju to ar eļļu un izbārstu ar miltiem. 
  • Kēksu cep aptuveni 25-35 minūtes, līdz tas ir skaisti brūns un, iedurot ar dakšiņu, mīkla pie tās nelīp.

Saistītie raksti