Rabarberu laiks ir klāt! Cepam rabarberu un banānu mafinus bez piena
Ja esi no tiem, kam ir govs piena nepanesamība vai vienkārši nepatika pret piena produktiem, tad, lūk, - šoreiz pienu aizvietojam ar auzu pienu. Saldumiņš pēcpusdienai pie kafijas!
                                                    FOTO: Shutterstock.com
Rīkojam mafinu pēcpusdienu!
Sastāvdaļas:
- 3 olas
 - cukurs pēc vēlmes (~200g)
 - vaniļas cukurs
 - eļļa 75g
 - auzu piens 250 ml
 - 1/2 tējk. sodas
 - milti pēc vajadzības (jāsanāk pabiezai konsistencei)
 - rabarberi (3 vidēji lieli)
 
Gatavošana:
- Bļodā iesit olas, pieber cukuru un vaniļas cukuru un sablenderē.
 - Tad pievieno auzu pienu, sodu un miltus, kā arī eļļu un atkal blenderē.
 - Rabarberus sagriež nelielos kubiciņos, liek atsevišķā bļodā pārbērtus ar cukuru, lai atsulojās.
 - Kēksiņu masai pievieno arī rabarberu sulu un iejauc nedaudz pašus rabarberus.
 - Ja ir nepieciešams, pievieno vēl miltus.
 - Mīklu lej kēksiņu formās, atstājot nedaudz brīvu vietu virspusē, jo tie piepūtīsies.
 - Kad kēksiņi salieti formiņās, tiem pa virsu pārber vēl atlikušos rabarberu gabaliņus.
 - Cep 200 grādos, apmēram vienu stundu.
 

Banānu mafiniem:

- 3 olas
 - banāns
 - 1/2 sodas
 - auzu piens
 - milti
 
Gatavo tāpat kā rabarberu mafinus - sajauc, sablenderē sastāvdaļas, banānu samīcot putriņā. Tikai šiem var pat nepievienot cukuru - tāpat iznāks saldi!
Beigās mafinus pārkaisa ar pūdercukuru un piepilda vēderus!