Sulīga saldās burkānu ruletes recepte svētku laikam

Māju pārņem brīnišķīga svētku laika smarža, ja dažādas garšvielas izmanto dažādu cepumu, kēksu, kūku gatavošanā.
Patiešām sulīga un garšīga burkānu saldā rulete ar skaistu glazūru.

FOTO: Publicitātes foto

Patiešām sulīga un garšīga burkānu saldā rulete ar skaistu glazūru.

Porciju skaits - 4

 

Sastāvdaļas

  • 200 ml burkāni, sarīvēti
  • 1 tējk. cepamā soda
  • 50 ml pūdercukurs
  • 1.5 tējk. vaniļas cukurs
  • 1 tējk. cepamais pulveris
  • 2 gab. olas
  • 200 ml milti
  • 0.5 tējk. Santa Maria Ingvers, malts
  • 1 tējk. Santa Maria Kanēlis, malts
  • 75 ml rapšu eļļa

 

Glazūra

Reklāma
Reklāma
  • 75 g sviests
  • 150 ml pūdercukurs
  • 0.5 tējk. Santa Maria Ingvers, malts
  • 2 tējk. vaniļas cukurs
  • 300 g krēmsiers

 

Pagatavošana 

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 250 ⁰C.
  2. Sarīvē burkānus.
  3. Saputo olas, cukuru un vaniļas cukuru.
  4. Samaisa visas sausās sastāvdaļas bļodā. Olu masā iemaisa burkānus un eļļu un visbeidzot pievieno sausās sastāvdaļas.
  5. Izklāj mīklu uz cepamā papīra. Cep cepeškrāsns vidū 5‒7 minūtes.
  6. Cepšanas plātni pārkaisa ar cukuru. Pārliek kūku uz papīra otrādi un uzmanīgi noņem augšējo cepamo papīru. Ļauj atdzist.
  7. Glazūra: sviestu, pūdercukuru, ingveru, vaniļas cukuru un krēmsieru saputo kopā. Vienmērīgā kārtā uzsmērē krēmu uz saldās pamatnes un sarullē. Uzglabā ledusskapī.
  8. Pasniegšanai: nedaudz apkaisa pūdercukura un pasniedz sagrieztu gabaliņos.

Saistītie raksti