Vienkārša recepte, kā pagatavot gardu plūmju plātsmaizi

Tāpat kā ābolu laikā vismaz vienu reizi jāizcep ābolrausis, plūmju sezonā jāpagatavo kāds gards našķis no tām.
Plūmju rausis garšos arī tiem, kas nav lieli saldummīļi.

FOTO: Eva Lanka

Plūmju rausis garšos arī tiem, kas nav lieli saldummīļi.

Šī ir pavisam vienkārša recepte, lai pagatavotu ļoti garšīgu plūmju rausi. Garšos gan lieliem, gan maziem ēdājiem. Patiks arī tiem, kam garšo ne pārāk salds, jo plūmes līdzsvaro garšas buķeti.

 

Nepieciešams:

Pamatnei:

  • 3 olas;
  • 150 g cukura;
  • 1 tējk. cepamā pulvera;
  • 250 g grieķu jogurta vai krējuma;
  • 200 g miltu;
  • 40 g sviesta;
  • plūmes

Virskārtai:

  • 300 g skābā krējuma vai grieķu jogurta;
  • dažas ēdamkarotes cukura.
Reklāma
Reklāma

 

Gatavošana

  1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādiem. Tajā ievieto sasilt slēgtu cepamo trauku (izmantoju stikla, bet var izvēlēties arī cita materiāla cepamo formu, tikai – bez noņemamām malām). 
  2. Cepamo trauku izņem no krāsns, tajā liek sviestu, lai izkūst. Pa to laiku sakuļ olas ar cukuru, pievieno grieķu jogurtu un rūpīgi samaisa.
  3. Pievieno cepamo pulveri un pa daļām – miltus. Pēc katras miltu pievienošanas mīklu izmaisa, lai nebūtu kunkuļu. Masai jābūt pabiezai un viendabīgai. 
  4. Mīklu izlīdzina pa visu trauku. Plūmes nomazgā, pārgriež uz pusēm, izņem kauliņus un katru daļu atkal pārgriež uz pusēm – gareniski, nevis kā daiviņu. Kārto pāri mīklai.
  5. Liek cepeškrāsnī un cep aptuveni 30 minūtes. 
  6. Samaisa krējumu ar cukuru, lej pāri rausim un cep vēl aptuveni 15 minūtes.
  7. Pēc tam atstāj izslēgtā cepeškrāsnī, lai pakāpeniski atdziest.

Piezīme. Šoreiz virskārtai pievienoju arī nedaudz biezpiena.

Saistītie raksti