Ar drumstalām ceptas plūmes

Var cept mazos trauciņos, kuros ieliek vairākas plūmes un pārkaisa ar drupačām, bet var cept arī katru plūmi atsevišķi. Pasniedz siltas!

FOTO: Shutterstock.com

Sastāvdaļas:

4 - 6 plūmes

Drumstalas:

100g miltu

4 tējk. cukura

50g sviesta

sauja mandeļu

bezpiedevu jogurts

 

Gatavošana:

Plūmes pārgriež uz pusēm, izņem kauliņus.

Reklāma
Reklāma

Pagatavo drumstalas: bļodiņā iesijā miltus, pievieno cukuru, sarīvē aukstu sviestu un ar pirkstiem iestrādā miltos, lai veidojas drumstalas.

Tad pievieno sakapātas mandeles un arī tās iestrādā drumstalās. 

Kārto plūmes uz pannas vai trauciņos. Trauciņos būs ērtāk, jo plūmes cepot kļust mīkstas.

Pārkaisa plūmēm drumstalas un cep cepeškrāsnī 180 grādos 10 minūtes.

Pasniedz siltas ar bezpiedevu jogurtu vai, ja gribas saldāku variantu, ar saldējumu. 

 

Recepte: Dienas ēdieni

 

Sastāvdaļas