Raberberu - meringas kūka jeb vācu omīšu našķis
Pavasarīga sulīga raberberu kūka.

FOTO: Mammamuntetiem.lv
Sastāvdaļas:
- 1 kg rabarberi
- 250 g mīksta sviesta
- 100 g cukurs
- šķipsniņa vaniļas
- šķipsniņa sāls
- 1 liela ola
- 250 g miltu
- 2,5 tējkarotes cepampulvera
Meringa (virskārta)
- 100 g jeb 3 olu baltumi
- šķipsniņa sāls
- 100 g cukura
Pagatavošana
Rabarberus sagriež, apber ar cukuru. Sakuļ sviestu ar cukuru,
pievieno olu, miltus un cepampulveri. Mīklu ieklāj kūkas
formā, izlīdzinot to ar slapjām rokām. Vidū ieber
rabarberus.
Cep krāsnī 180 C apmēram 35 - 40 minūtes. Tad krāsni neizslēdz, bet
klāj kūkai pa virsu stingrās putās sakultos olas baltumus jeb
meringu, un cep vēl 8 minūtes, līdz cepurīte viegli
apbrūnē.
Kūka cepta Kārļa muižas virtuvē.