Bez tortes nav svētku! Divpadsmit receptes no saldas klasikas līdz svaigēdāju vieglumam

Pašcepta torte ir kaut kas īpašs! Arvien retāk mājās tiek cepts un rotāts šis krāšņais svētku galda atribūts, tomēr saimnieces, kas prot uzcept īstu torti, joprojām ir augstu cienītas un vērtētas. Kurš bērns var iedomāties savu dzimšanas dienu bez tortes? Kuru apaļu jubileju var svinēt, neceļot galdā krāšņu, gardu, saldu torti? 

Bez tortes nav svētku! Divpadsmit receptes no saldas klasikas līdz svaigēdāju vieglumam

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Tāpēc šoreiz apkopojām mūsu portālā populārākās tortes, kuru receptes ir iesūtījuši gan mūsu lasītāji, gan arī profesionāli konditori. 

Tortes izcelšanās vēsture nav precīzi noskaidrota. Iespējams, ka tā ir Itālija, kur tortes tapa ar tādu pašu greznības noskaņu, kā krāšņās ēkas. Noteikti kaut kas ir aizgūts no Austrumiem. Pašlaik modes noteicēji toršu dizaina pasaulē ir francūži, kas nosaka tortes garšas nianses un rotājumu tendences. 

Bet, kamēr citās valstīs toršu mode arvien mainās, Latvijā cieņā joprojām ir treknās, barojošās, saldās lauku tortes, kuras vēl prot cept īstas lauku saimnieces. Ar lauku olām, gaisīgu biskvītu, putukrējuma kārtiņām un .... sviesta rozēm.  Kā tādas pagatavot, lasi šajā rakstā  "Sviesta rozes un krēmi – veiksmes knifi no kūku cepējām"
 

 

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

Saistītie raksti