Biezpiena krēma torte ar augļiem

Receptē es aprakstīju soli pa solim, bet īstenībā tā ir ĻOTI viegli pagatvojama torte un garšo vienkārši DEBEŠĶĪGI!

FOTO: Shutterstock.com

Uz šīs burvīgās kūkas var likt, ko vien grib - vīnogas, kivi, persiku, upenes vai ananāsu pusītes.



Biskvītam:

4 olas + 1 glāze cukura --> sakult dzeltenīgi baltu (ilgi nekult!)
1 glāze miltu --^ (pievienot) un kult līdz stingrām putām (es skatījos uz aci, lai ir bieza masa kā medus, bieza, stingra, apm. 7-10 min jākuļ, bet tas tikai aptuveni, labāk orientēties pēc masas)


Beigās pievienot 1 tējkaroti ar kaudzi cepamo pulveri, un uzkult, lai vienmērīgi sajaucas.
Apaļo formiņu ieziež plāna kārtiņā ar sviestu - palielu pikuci ar pirkstiem izsmērē pa visu formiņu un ielej biezo masu un liek uzkarsētā cepeškrāsnī 170 grādos uz 35 min.

Ja cepeškrāsns iepriekš nav uzkarsēta - tad uz 40 min :)


Tiem, kuriem ir atsevišķās, maziņās cepeškrāsnis - jāskatās, lai paceļās mīkla, bet lai nepiedeg augša, ja augša sāk brūnēt par ātru, bet līdz cepšanas laika beigām vēl ir laiks, tad vienkārši izslēgt augšas spirāles, atstāt tikai apakšējo.
Cepšanas laikā vaļā vērt nedrīkst !!!

Biezpiena krēms:

500 ml saldā krējums (vislabāk RASA) sakuļ ar vaniļas cukura paciņu, sakuļ GANDRĪZ kā putukrējumu, bet ne līdz galam, lai ir stingrs, bet ne pārāk putīgs.


Traukā ieber 400 g biezpiena (es ņēmu "Saules" vai "Valmieras", jo tas ir smalkāks nekā citi, labāk un ērtāk būs samaisīt.) un pievieno saputoto putukrējumu, samaisa, pievieno melleņu ievārījumu. Veikalos šie ievārījumi ir saldi, tādēļ es cukuru krēmam vairs neliku, bet, kam ir salden-skābs upeņu ievārījums, tad putojot saldo krējumu var pievienot cukuru, skatoties cik salds vai skābs ievārījums. Ja skāben-salds - tad putukrējumu putojot pusglāzi cukuru pieber, var mazāk.

Reklāma
Reklāma


Atsevišķi uzbriedina 2 ēd.k. ar kaudzi želatīna (aplej ar aukstu ūdeni, lai nosegtu). Atstāj.
Persiku pusītes sagriež mazos smalkos kubiciņos, un pievieno krēmam.
Uzbriedušo želatīnu izkausē siltu 15 sekundes mikroviļņu krāsnī (bet ne karstu!!) un pievieno krēmam un labi visu samaisa.
Atstāj.

Biskvītu atdzesē.
Sagriež 3 plānās ripās.

Sagatavo biskvīta mitrinātāju -
Ar to var variēt:

2 varianti:
1) var izmantot persiku sīrupu, pievienojot 3-4 ēd.k. laba konjaka, + nedaudz skāba upeņu ievārījuma sulu/želeju (dažas ēd.karotes).

2) upeņu ievārījumu atšķaida, kā pašam patīk uz aci, lai sanāk šķidra saldskāba sula. Lai pietiek 3 biskvīta ripām.

Formā kārto vienu biskvīta ripu, mitrina ar sagatavoto sulu, mitrina lejot ar karoti uz ripas, lai ripa ir mitra un liek virsū krēmu (uz aci, lai sanāktu vienādi uz visām 3 biskvīta ripām, man sanāca apmēram 8+ lielas ēd.k.)
Un tā katru nākamo kārtu. Biskvīts/krēms/biskvīts..


Kad torte pabeigta, sāk rotāšanu:
Ar to arī var variēt. Var likt vīnogas, kivi, persiku vai ananāsu pusītes, ko vien grib.
Kārto uz tortes.

Ja vēlas torti pārliet ar želeju, tad vienu paciņu veikalā nopērkamo tortes želeju sajauc ar 2 ēd.k. cukura un 250 ml ūdens, uzliet uzvārīt. Uzvāra un atdzesē 1-2 min. NO vidus sāk liet pār torti, kamēr želeja sastingst.
nav jābaidās, ka želeja karsta.
Var paprasīt mājiniekiem palīdzēt, ja pa malām grib izkārtot vīnogas, tad papildus rokas var piepalīdzēt paturēt, kamēr lejat želeju.

Piebilde:
Torti jāgatavo iepriekšējās dienas vakarā, jo tai jāstāv vismaz 10h ledusskapī formiņā, kamēr sastingst, iesūcas viscaur.
Es aprakstīju soli pa solim, bet īstenībā tā ir ĻOTI viegli pagatvojama torte un garšo vienkārši DEBEŠĶĪGI !!! Iesaku katram tādu uztaisīt un nobaudīt !!! ;)

Kā jau minēju, ar šo torti var variēt.
Pildījumu/krēmu var mainīt, gan iegriežot klāt ābolu kubiciņos, vai bumbierus - arī garšos fantastiski.
Ievārījumu krēmā patiesībā var likt, cik vēlas. Kā pašiem garšos.
Un sulu/mitrinātāju arī var taisīt no citiem saldskābiem ievārījumiem.

Labu apetīti, baudot šo FANTASTISKO torti!!! :)

 


 

 

Sastāvdaļas

  • Olas - 4 gab
  • Cukurs - 1 glāze, un pus
  • Milti - 1 glāze
  • Saldais krējums rasa - 500 ml
  • Biezpiens smalkais - 400 g
  • Vaniļas cukurs - 1 paciņa
  • Melleņu vai upeņu ievārījums - 230-250 g
  • Želatīns - 2 ēd.k. ar kaud
  • Cepamais pulveris - 1 tējk. ar kaud
  • Konservēti persiki - 5 pusītes (pēc
  • Vīnogas
  • Kivi - 1 gab
  • Ja ir - konjaks - 3-4 ēd.k.
  • Saldskāba želeja vai sula - 500 ml
  • Tortes želeja - 1 paciņa
  • Sviests
  • Tortes apaļā forma