Pelēkie zirņi ar bekonu Sudden Lights gaumē

Labam pavāram un krietnam ēdājam pa spēkam viss – gan kārtīga itāļu pica, gan latviešu virtuves “smagsvari”! Kārlis Matīss Zitmanis un Andrejs Reinis Zitmanis no grupas Sudden Lights ciemojas pie Rimi Gardēža Normunda Baranovska un gatavo pelēkos zirņus ar bekonu hiphopa māksliniekam Jānim Zeļģim.
Izmaksas vienam cilvēkam: 3,58 eiro.

FOTO: Publicitātes foto

Izmaksas vienam cilvēkam: 3,58 eiro.

Sudden Lights vokālists Andrejs Reinis Zitmanis atzīst, ka savā ģimenē ir tas, kuram visvairāk patīk gatavot. Visbiežāk draugiem un radiem viņš gatavo svētkos. Šādām reizēm Andrejam Reinim ir sava “firmas” recepte, ko pats izdomājis un iemācījies tā, ka vienmēr izdodas garšīgi: krāsnī cepts lasis ar spinātu mērci un pērļu kuskusu. Tomēr viņa repertuārā atrodas vieta arī improvizācijai.
 

Viņam pašam visiecienītākais produkts ir siers. Mūziķis atzīst, ka to var ēst gan tāpat vien, gan sviestmaizēs, picās un kūkās. Bet, ja jānosauc viens konkrēts ēdiens, tad viņam vislabāk garšo īsta krāsnī cepta itāļu pica.

 

Noskaties video, kā tapa zirņi ar bekonu

 

Toties, kad ciemos nāk hiphopa mākslinieks Jānis Zeļģis, Andrejs Reinis kopā ar brāli Kārli Matīsu gatavo maciņam draudzīgu latviešu virtuves klasiku – pelēkos zirņus ar bekonu. 

 

Reklāma
Reklāma


Sastāvdaļas:

3 personām

Izmaksas vienam cilvēkam: 3,58 eiro

  • 1 liels sīpols (aptuveni 200 g)
  • 250 g pelēko zirņu
  • 200 g krējuma
  • 20 g sviesta 
  • 200 g bekona
  • garšvielas pēc izvēles

 

Pagatavošana

  1. Pirms pagatavošanas pelēkos zirņus uz nakti liek mērcēties aukstā ūdenī. Krējumu ielej kafijas filtrā un atstāj uz nakti notecināties. Nākamajā dienā zirņiem nolej ūdeni un noskalo tos tekošā ūdenī. 
  2. Ielej katlā ūdeni, ieber zirņus un vāra apmēram 40–60 minūtes, līdz tie gatavi. Sāli pievieno tikai pašās beigās, kad zirņi jau gandrīz mīksti. 
  3. Smalki sagriež sīpolu un bekonu. Pannā liek ēdamkaroti sviesta un pievieno bekonu. Kad tas nedaudz apcepies, liek klāt sīpolus. Ja ir vēlme, var papildināt ar sviestu vai eļļu, lai viss būtu kraukšķīgāks. 
  4. Gataviem zirņiem nolej ūdeni. Atstāj tos katlā, uzliek vāku un nedaudz atpūtina. Zirņus pasniedz ar sacepto bekonu, sīpolu un krējumu.
     

Saistītie raksti